Dňa 15. októbra sa v priestoroch reštaurácie Semafor konalo školské kolo v kuchárskej súťaži Skills Slovakia Gastro Junior Metro CUP 2019.
Súťažnou úlohou bola príprava 2 porcií moderného teplého pokrmu s prílohami v časovom limite 120 minút a obhajoba pripraveného jedla pred komisiou. Základným mottom súťažnej úlohy je pripraviť jedlo s charakterom: „Špecialita regiónu- v modernej úprave“, teda jedlo, ktoré vychádza z kulinárskych tradícií regiónu.“ Základnou surovinou pre prípravu pokrmu boli bravčové líčka.
Tejto súťaže sa zúčastnilo 5 kuchárov, ktorých pripravovali MOV a učiteľka OP( Patrik Letko, Samuel Junas Matej Šadibol, Matej Roháček, Patrik Cvik). Žiaci od samého začiatku pracovali s vysokým pracovným nasadením až do finálového stylingu pokrmu. Porota na čele s predsedom Mgr. Tomášom Repášom mala veľmi ťažkú úlohu určiť víťaza, pretože žiaci mali vynikajúco navarené, dochutené a pri servírovaní využili moderné trendy. O skutočnom víťazovi sa rozhodlo v detailoch a postup do semifinálového kola si odniesol Matej Šadibol, žiak II.A triedy, ktorého pripravoval majster odborného výcviku Jozef Masaryk.
Všetkým kolegom ďakujeme za prípravu žiakov a žiakom srdečne gratulujeme!