• Simulované "Študentské prezidentské voľby" 2024 ...

          • Dňa 27.03.2024 sme zorganizovali na našej škole simulované ‘‘Študentské prezidentské voľby“.

            Garantom volieb bola Ing. Denisa Moravčíková.

            Volebná komisia pracovala v zložení: Erika Töröková- predsedníčka, Simona Piknová, Klára Klieštiková.

            2. kola volieb sa zúčastnilo 124 žiakov našej školy, ktorí odovzdali volebné lístky nasledovne:

            • platné 120
            • neplatné 4

            Výsledky hlasovania:

            1. Ing. Ivan Korčok (64 hlasov)
            2. Ing. Peter Pellegrini (56 hlasov)

            Ďakujeme 👍

          • Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera 2024 ...

          • Dňa 26.03.2024 sa na Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch konal 5. ročník súťaže Junior Chocolatier. Mojmírku reprezentoval Nicolas Hradský (2. ročník, odbor cukrár) pod taktovkou majsterky odborného výcviku Anny Hauserovej.

            Ďakujeme 👍

          • Predlžovanie mihalníc na Mojmírke

          • Dňa 20.03.2024 sa na Mojmírke konalo školenie predlžovania mihalníc (riasa na riasu, 1D), vďaka ktorej sa dievčatá naučili všetko, čo potrebujú vedieť, aby sa mohli začať venovať tejto kreatívnej a veľmi obľúbenej kozmetickej procedúre. Naučili sa rozpoznať správne produkty, všetko o prírodných i umelých mihalniciach ... a to najdôležitejšie, precíznu a správnu aplikáciu umelých mihalníc, správne odstránenie a doplnenie mihalníc.

          • Tvorivé dielničky na Spojenej škole, Beethovenova 27, Trnava

          • Dňa 19.03.2024 sme boli súčasťou krásneho podujatia tzv. Tvorivé dielničky na Spojenej škole, Beethovenova 27, Trnava, ktorá vo všetkých organizačných zložkách zabezpečuje výchovu a vzdelávanie žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Naše žiačky 1. ročníka odbor Cukrár a kolegyňa Ing. Dagmar Poláčková asistovali pri ozdobovaní medovníkov na veľkonočnú tematiku ... Úžasné 🙂

            Ďakujeme 👍

          • MDŽ 2024 ...

          • Deň žien je medzinárodne uznávaný sviatok stanovený OSN na 8.marca. V tento deň oslavujeme prvý štrajk 40 000 newyorkských krajčírok v roku 1908, ktoré bojovali za zrušenie desaťhodinového pracovného času, proti nízkym mzdám a zlým pracovným podmienkam a  za volebné právo. Demonštrácie sa tradične konali v nedeľu. Prvé veľké zhromaždenie za volebné právo žien sa konalo 8.marca 1908 v New Yorku.

            Vyjadriť žene, že je výnimočná a vzácna nie je nikdy zbytočné. Tento deň sa oslavuje preto, že silné ženy v minulosti bojovali za svoje práva a preto je dnes postavenie žien v spoločnosti také, aké je. Žena, jemná, nežná no silná a nezastaviteľná. Preukážte jej úctu a uznajte, že je úžasná taká aká je. Tento deň je na to stvorený - je to predsa deň všetkých žien.

            Ďakujem ... PhDr. Ing. Tomáš Kubica

          • Začíname s PARTI rozpočtom na rok 2024 ...

          • Spoločenská hra "Nie je mesto ako mesto" žiakom hravou formou približuje ako funguje participatívny rozpočet vo fiktívnom meste. Doska hry zobrazuje fiktívne mestečko Participatívne, ktoré má svoje mestské štvrte: Nudnú, Upchatú, Špinavú, Bifľošskú, Ignorantskú ...

            Hra začína príbehom, ktorý hovorí, že v mestečku sa práve konali komunálne voľby. Novozvolený primátor vie, že obyvatelia poznajú problémy svojho mesta najlepšie, a preto by mali spolurozhodovať o tom, kam peniaze z mestského rozpočtu pôjdu. Hráči sa stávajú obyvateľmi mesta a aktívne preberajú časť zodpovednosti za svoje okolie. V piatich skupinkách (mestských štvrtiach) diskutujú o problémoch a konkrétnych riešeniach na zlepšenie života vo svojom susedstve. Pri rozhodovaní o tom, ktoré projekty budú podporené sa však nepozerajú len na malú dosku svojej mestskej štvrte, ale zvažujú hodnotu projektov s presahom na mesto ako celok. Táto hra však nie je len takou obyčajnou hrou ...

            Po spoločenskej hre nasledujú ďalšie kroky k dosiahnutiu úspešného projektu, ktorý bude financovaný z PARTI rozpočtu ... Verejnosť budeme informovať o našich krokoch.